Zoeken

FAQ
Veel voorkomende vragen

Heeft u vragen?  Mogelijk vindt u hier al de antwoorden. Zo niet dan helpt ons verkoopteam u graag verder.

Accessoires

Door het gedurende langere tijd niet gebruiken is de vloeistof in de pomp uitgedroogd en verhard. Reinig de pomp, door deze een langere tijd in warm water te leggen en daarna met water door te spoelen.

Mengkranen

Wastafel- en keukenmengkranen: er komt weinig water uit de kraan. Wat kan ik doen? Bij normale kranen kan de oorzaak een verstopte straalbreker zijn. Deze dient gereinigd of vervangen te worden. Bij wastafelmengkranen en lage-drukmengkranen kan ook een verstopte doorstroombegrenzer de oorzaak zijn. Deze dient eveneens gereinigd te worden.

Voor de montage van een mengkraan is het nodig, dat de S-koppelingen voor het kalibreren van de aansluitmaten spanningsvrij gemonteerd worden en de voorgeschreven hartmaat aangehouden wordt. Het is noodzakelijk de originele dichtingsringen toe te passen, beschadigde ringen dienen absoluut vervangen te worden.

De activering van de reinigingsmodus is in het montagevoorschrift beschreven, die bij het product meegeleverd is.

De cartouche is lek. Oplossing is vervanging van dit onderdeel. Let op, dat dichtingsringen van de cartouche niet vervangen kunnen worden. Het juiste artikelnummer van het onderdeel vindt u op de onderdelen pagina van de kraan.

De wastafelmengkranen van enige series beschikken standaard over de S-pointer, een in alle richtingen 8° verstelbare straalbreker. Deze kan ook nadien voor andere kranen met een binnendraad M24x1 worden toegepast. De S-pointer is ook in een water besparende versie met een doorstroomhoeveeelheid van ca. 8 l/min leverbaar.

De uitloop dichtingen van de kraan zijn vervuild resp. beschadigd. Voor ééngreepsmengkranen bestaan dichtingsets met de betreffende nieuwe dichtingen en kraanvet. Let u op, dat de dichtingen niet te veel ingevet worden.

Vervangt u de uittrekbare douche. Een reparatie door de klant is niet mogelijk. Het juiste onderdeel nummer voor de uittrekbare douche is te vinden op de onderdeel pagina van de kraan.

Om te voorkomen dat er tijdens het opwarmen van open warmwatertoestellen overdruk ontstaat, komen druppels water uit de uitloop. Dit is het gevolg van fysieke oorzaken en betekent geen productdefect die  vervanging van de kraan of aanspraak op garantie tot gevolg kan hebben.

Bij kranen en douches is een kortstondig nadruppelen een fysieke oorzaak en betekent geen productdefect die vervanging van de kraan of aanspraak op garantie tot gevolg kan hebben.

De dichting of de klep van de omstelling is vervuild of uitgedroogd. Beiden dienen - indien nodig - gereinigd te worden en van silikonenvet voorzien. Eventueel dient de omstelling geheel vervangen te worden.

Aankoop van KLUDI producten

Douches, douchehouders en douchesets

Niet alle badkamers zijn tot plafondhoogte betegeld. Daarom is het in veel gevallen noodzakelijk de tegelwand te compenseren. Bij niet tot plafondhoogte betegelde badkamers kan met de schijfjes het niet betegelde gedeelte van de wand opgehoogd worden. De schijfjes zijn zo nodig ook te stapelen.

KLUDI hoofd- en handdouches moeten regelmatig op kalkaanslag worden gecontroleerd. Deze restanten vormen zich voornamelijk op en in de elastomeer noppen. Door de gebruikte kalkremmende materialen kunnen kalkresten eenvoudig worden verwijderd door ze af te vegen met een spons, doek of tissue. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid in geval van niet-naleving en de daarmee gepaard gaande schade aan onze hoofd- en handdouches.

Oorzaak van de geringe doorstroomhoeveelheid kan een vervuild zeefje zijn. Mogelijk is ook de douche zelf verkalkt. De kleine straalopeningen kan men tijdens het douchen eenvoudig reinigen, door met de hand hierover te wrijven. Als de handdouche sterker verkalkt is, kan men de douche afkoppelen en in een met citroenzuur bevattend reinigingsmiddel een tijdje laten inwerken. Aansluitend goed met stromend water afspoelen. De oppervlakken dienen volgens de bij de producten gevoegde onderhoudsinstructies te worden gereinigd.

De handdouche dient zonder veel moeite bereikbaar te zijn. Men moet zittend in het bad de haren kunnen wassen, zonder dat de handdouche in de hand genomen moet worden.

Reinig de straalmond van de watervaldouche. Daarvoor gebruikt u het beste een kunststof borstel. Borstel met stromend water de opening van de watervaldouche schoon. Los geborstelde verontreinigingen worden zo direct weggespoeld.

Bij kranen en douches is kortstondig nadruppelen een fysiek gegeven en geen defect, dat vervanging van de kraan of aanspraak op garantie tot gevolg kan hebben.

De zeefdichtingen, die bij iedere handdouche zijn bijgepakt, mogen niet door normale dichtingen vervangen worden. Anders komt vuil, dat in de zeef verzameld wordt in het mechaniek van de douche terecht. Dit kan het mechaniek beschadigen en leidt tot verstopping van de straalopeningen.

Shower systems

De bovenste buis naar de hoofddouche is horizontaal en verticaal verstelbaar.

Meer ontdekken.

Service en Garantie

Voorwaarde voor aanspraak op garantie is onder andere de vakkundige installatie van onze producten. Bij vervanging van onderdelen is deze vakkundigheid in de serviceaanwijzing beschreven. Verdere informatie hieromtrent is opgenomen in onze garantie voorwaarden.

In principe heeft een koper van een product gedurende een bepaalde periode een garantieaanspraak op de verkopende partij. Omdat KLUDI haar producten via de groothandel, de installateur en de detailhandel verkoopt, ontstaat voor de klant een garantieaanspraak in eerste instantie ten opzichte van de directe verkoper, met andere woorden ten opzichte van de installateur of detailhandelaar, maar niet ten opzichte van de fabrikant. U dient zich dus voor garantieaanspraken te wenden tot het bedrijf, waar u het product gekocht heeft. Hier vindt u verdere gedetailleerde informatie over garantie op KLUDI producten.

KLUDI verkoopt haar producten via de groothandel, installateur en detailhandel naar de uiteindelijke klant. Daarom ontstaat voor de klant in eerste instantie een garantieaanspraak ten opzichte van de directe verkoper, met andere woorden ten opzichte van de installateur of detailhandelaar, maar niet ten opzichte van de fabrikant. Wendt u zich dus in geval van een reclamatie tot de leverancier van uw product.

Hoogste kwaliteit is een elementair bestanddeel van de KLUDI ondernemingsfilosofie. Daarom bieden wij verbruikers een vrijwillige fabrieksgarantie aan van vijf jaren op onze producten. Voorwaarden en details van deze garantie vind u in de garantiebepalingen.

KLUDI FLEXX.BOXX

Links warm, rechts koud, onderzijde leiding naar het bad (KLUDI ROTEXA MULTI of baduitloop), bovenzijde douche.

Links warm, rechts koud, bovenzijde handdouche onderzijde hoofddouche.

Nee.

Er kan zowel de bovenste als de onderste uitlaat-aansluiting gebruikt worden. De niet benutte uitlaat-aansluiting wordt met de bijgeleverde stop afgesloten.

Deze moet volgens de montage instructie aangesloten worden. Hoofddouche naar beneden, handdouche naar boven. De omsteltechniek is bij thermostaten anders als bij ééngreepsmengkranen. Indien men bij deze installatie toch weer een ééngreepsmengkraan wil plaatsen, kan dat tot reclamaties leiden.

Nee. De mengkraan is voor deze inbouwsituatie niet geschikt, er zullen snel storingen ontstaan.

The mixer tap is intrinsically protected against backflow through the use of a safety combination HD in accordance with DIN EN 1717. This norm requires the minimum height of 250 mm, which must be maintained.

De minimale inbouwdiepte is 80 mm vanaf achterzijde van de armatuur tot voorzijde van de tegels.

Daarvoor bestaat een rozet voor te vlakke inbouw, die tot 20 mm compenseert.

Normaal 110 mm, maximaal tot 140 mm. Is de afstand tussen de 110 en 140 mm, dan moet een verlengstuk ingebouwd worden.

Men kan meerdere verlengstukken monteren, maar passende langere schroeven worden door ons niet geleverd. De dichtingsmanchet reikt niet tot de voorzijde, een gegarandeerde afdichting is dus niet gewaarborgd. Wij bevelen deze inbouw niet aan en wijzen mogelijke schade als gevolg hiervan af.

Als de armatuur nog niet in gebruik genomen is, is het verschil eenvoudig te herkennen. De oudere uitvoering is al voorzien van de functie eenheid (Ééngreepsmengkraan of thermostaat), als ruwbouw afdekking is een beschreven deksel geplaatst. De actuele uitvoering is zonder functie eenheid, de KLUDI FLEXX.BOXX is leeg. Er zijn vier zwarte buizen gemonteerd, die uit de ruwbouwafdekking steken en met ½“ kappen zijn bedekt. Is de armatuur reeds in gebruik genomen, dan is het verschil alleen herkenbaar, als de zichtbare delen gedemonteerd zijn en de functie eenheid wordt uitgenomen. De oude versie van de KLUDI FLEXX.BOXX beschikt als verbinding tussen de functie eenheid en het platform korte stukje buis met dichtingen. Deze buisstukjes zijn in de functie eenheid geperst. In tegenstelling tot de oudere uitvoering is het platform van de actuele KLUDI FLEXX.BOXX als dichtvlak bedoeld en vlak geslepen. Aan de onderzijde van de functie eenheid bevinden zich voor de afdichting 4 O-ringen.

Nee. Er kan alleen de voor de ingebouwde KLUDI FLEXX.BOXX bedoelde functie eenheid gemonteerd worden.

Ja. Bespreek dit met uw installateur. Hij kan direct met ons afstemmen welk product voor de ombouw nodig is.

Reiniging en Onderhoud

Raadpleeg de reinigingsinstructies die bij uw producten zijn bijgesloten om te weten hoe u de glans en functie van KLUDI producten op lange termijn kunt behouden. Hier zijn enkele algemene regels: Reinigingsmiddelen die zoutzuur, chloor, bleekmiddel of azijnzuur bevatten mogen niet worden gebruikt, omdat deze ernstige schade kunnen veroorzaken. Schurende reinigingsmiddelen en hulpmiddelen, zoals ongeschikte schuurmiddelen en sponzen, mogen niet worden gebruikt. U dient de producten te reinigen met de aanbevolen hoeveelheden reinigingsmiddel en de producten maximaal 10 min. te laten inwerken. Bij gebruik van een sproeireiniger, het reinigingsmiddel nooit op het KLUDI product zelf spuiten, maar op een reinigingsdoekje. Na het reinigen de producten goed naspoelen met helder water. (Reinigingshandleiding)

De kunststof delen van de douche zijn niet bestand tegen de hoge temperaturen in de vaatwasmachine.

Diversen

Maat- en onderdelentekeningen vindt u direct bij de productomschrijving.

Thermostaten en Afsluiters

Voor het zwaar lopen zijn meerdere oorzaken mogelijk. Als voorbeeld kan vuilafzetting op de dichtingen het zwaar lopen bevorderen. Wij bevelen vervanging van het betreffende deel aan.

Vermoedelijk is alleen de drukknop verkalkt of de veer defect. Reinig de veer of de drukknop en vet deze in. Eventueel dienen de delen vervangen te worden.

Hoe kan ik de levensduur van mijn thermostaat verlengen?

De levensduur van een thermostaat kan worden verlengd door de temperatuurkeuzeknop of omstelknop regelmatig met het volledige temperatuurbereik van koud naar warm te draaien. Dit dient te gebeuren met stromend water, maar ook "droog", d.w.z. met uitgeschakeld water.

Regelmatig bewegen van de temperatuurkeuzeknop over het gehele regelbereik voorkomt een storing van de regeleenheid door verkalking. Gedurende deze handeling moet water stromen.

Verkooppunt zoeken

Vind snel en eenvoudig een verkooppunt bij u in de omgeving!