Întrebări
frecvente

Descoperiți lumea KLUDI
 • ACCESORII

 • Dozatorul de săpun nu mai funcționează? Ce pot face?

  Săpunul lichid s-a uscat și s-a întărit în pompa dozatorului datorită faptului că nu a fost utilizat o perioadă îndelungată de timp. Curăţaţi pompa introducând-o în apă caldă și circulați apa prin ea.

 • BATERII

 • Baterii de lavoar şi de bucătărie: curge foarte puţină apă. Ce pot face?

  În cazul bateriilor cu presiune înaltă cauza poate fi perlatorul murdar. Acesta ar trebui curățat sau schimbat. În cazul bateriilor de lavoar și al celor cu presiune scăzută, cauza poate fi și limitatorul de debit, murdar. Și acesta trebuie curățat.

 • Baterii cu montaj pe lavoar: care pot fi cauzele picurării pe la racorduri?

  Înainte de a monta bateria , vă rugam asiguraţi-vă că şaibele de compensare pentru diferite mărimi sunt montate fără tensiune şi că dimensiunile de montare sunt cunoscute. Trebuie folosite garniturile sigilate; garniturile avariate trebuie înlocuite.

 • Bateriile electronice: cum pot activa modulul de curăţare astfel încât senzorul nu se va activa, atunci când, de exemplu, curăţ lavoarul?

  Activarea modulului de curăţare este descrisă în instrucţiunile de instalare incluse în cutia produsului.

 • Bateria monocomandă: curge apă pe sub levă. Care ar putea fi cauza?

  Cartuşul curge. Înlocuirea cartuşului va rezolva problema. Menţionăm că nu pot fi înlocuite părţi individuale din cartuşul ceramic. Puteţi găsi codul de piesă de schimb corect, pe lista de piese de schimb a bateriei.

 • Bateria de lavoar: cum pot schimba unghiul de curgere al apei?

  La numite serii bateriile de lavoar vin în dotări standard cu un s-pointer, un perlator ajustabil cu 8° în orice direcţie. Poate fi utilizat cu alte baterii cu filet interior M24x1. S-pointerul este de asemenea disponibil şi în varianta cu economie de apă cu un debit de aproximativ 8l/min.

 • Baterii de bucătărie: curge apă pe la pipa pivotantă. Care ar putea fi posibilele cauze?

  Garniturile de la pipa bateriei pot fi murdare sau stricate. Există seturi de garnituri pentru baterii monocomandă care conţin setul corect de garnituri şi vaselină. Asiguraţi-vă că pe garnituri nu a fost aplicată prea multă vaselină.

 • Baterii de bucătărie: la pipa mea extractibilă ambele tipuri de jet curg în acelaşi timp. Cum pot rezolva această problemă?

  Înlocuiţi pipa extractibilă. Clienţii nu pot repara această defecţiune. Verificaţi lista de piese de schimb pentru baterie, pentru a găsi codul corect de piesă pentru pipa extractibilă.

 • Boiler: picură apă din baterie în timp ce este încălzită apa, ce pot face?

  Pentru a nu se crea presiune excesivă în boiler în timp ce se încălzeste, picură apă din baterie. Acest fapt are o cauză fizică și nu indică un defect al produsului care ar necesita schimbarea bateriei sau ar constitui subiectul unei reclamații de garanție.

 • Picurare: după ce folosesc bateria sau duşul, întotdeauna picură apă pentru scurt timp. Ce pot face?

  Un timp scurt de picurare după ce folosiţi bateria sau duşul are o cauză fizică şi nu indică un defect al produsului care ar necesita înlocuirea bateriei sau ar face subiectul garanţiei.

 • Comutatorul: comutatorul bateriei de cadă nu revine automat la poziţia iniţială. Ce ar trebui să fac?

  Garnitura sau pistonul comutatorului sunt fie murdare, fie trebuie să aplicaţi vaselină. Ambele piese trebuie să fie curăţate, dacă este necesar, şi unse cu vaselină cu silicon. Este posibil ca divertorul să necesite înlocuirea completă.

 • ACHIZIŢIONAREA PRODUSELOR KLUDI

 • Unde pot testa produsele gratuit?

  Puteţi afla unde puteţi testa şi interacţiona cu produsele KLUDI, în regiunea dumneavoastră, chiar aici.

 • De unde pot achiziţiona produsele KLUDI?

  Puteţi achiziţiona produsele noastre prin intermediul magazinelor distribuitorilor. Produsele nu se comercializează direct de la fabrică. Puteţi găsi distribuitorii din zona dumneavoastră accesând secţiunea de căutare parteneri.

 • Unde pot găsi broşuri?

  Puteţi descărca broşurile KLUDI direct de pe site-ul nostru sau le puteţi solicita completând formularul de comandă.

 • Cât costă produsele KLUDI?

  Puteţi achiziţiona produsele noastre prin intermediul magazinelor distribuitorilor. Puteţi de asemenea primi informaţii cu privire la preţurile de la aceşti distribuitori. Puteţi găsi distribuitorii din zona dumneavoastră accesând secţiunea de căutare parteneri. 

 • Cât timp sunt disponibile piesele de schimb pentru bateria achiziționată?

  Garantăm disponbilitatea pieselor de schimb timp de zece ani după ce produsele nu se mai comercializează.

 • PALARIII DE DUŞ, SUPORTURI DE DUŞ ŞI SETURI DE DUŞ

 • Șaibe de compensare: care este scopul discurilor de plastic ambalate împreună cu seturile de duş?

  Există băi în care nu este montată faianţă pe întreg peretele. Din acest motiv, este nevoie în anumite cazuri, să se compenseze grosimea plăcii de faianţă. În băile în care nu există faianţă pe întreg peretele, şaibele pot fi folosite pentru a compensa grosimea plăcii de faianţă. Şaibele de compensare pot fi montate şi una peste cealaltă dacă este necesar.

 • Para de duş: curge mai puţină apă decât de obicei. ce pot face?

  Cauza pentru un debit redus de apă poate fi aceea că sitele de impurităţi sunt murdare. Este de asemenea posibil ca para de duş să aibă depuneri de calcar. Micile orificii se pot curăţa foarte uşor, în timpul duşului, prin simpla atingere cu mâna. Dacă para de duş are depuneri de calcar masive, o puteţi dezasambla şi o puteţi pune într-o soluţie care conţine acid citric. Permiteţi soluţiei de curăţare să acţioneze o perioadă de timp, apoi clătiţi sub jet de apă. Suprafaţa ar trebui să rămână curată conform instrucţiunilor de curăţare pentru produsele dumneavoastră.

 • Para de duş: unde ar trebui să fie montat suportul pe cadă?

  Para de duş trebuie să fie accesibilă fără a vă contorsiona corpul. Ar trebui să vă puteţi spăla părul în poziţia aşezat fără a trebui să ţineţi para de dus în mână.

 • Canula de duş: apa curge neuniform. Canula de duş are un jet neuniform. Ce ar trebui să fac?

  Curăţaţi ieșirea canulei de duş. Pentru aceasta este cel mai bine să folosiţi o spatulă de plastic. Sub jet de apă, treceti spatula pe toată suprafaţa interioară a canulei de duş. Orice particule desprinse vor fi curăţate în acelaşi timp.

 • Picurare: după ce folosesc bateria sau duşul apa picură pentru puţin timp. Ce pot face?

  Un timp scurt de picurare după ce folosiţi bateria sau duşul are o cauză fizică şi nu indică un defect al produsului care ar necesita înlocuirea bateriei sau ar face subiectul garanţiei.

 • Garnitura: care este funcţionalitatea acesteia între furtun şi para de duş?

  Filtrul care este ambalat cu orice pară de duş, nu trebuie să fie înlocuit cu un filtru normal. În caz contrar, mizeria nefiltrată poate ajunge în mecanismul duşului. Aceasta ar putea afecta mecanismul duşului şi apa ar putea să nu mai curgă.

 • SISTEME DE DUŞ

 • Sistemele de duş sunt ajustabile?

  Bara de la pălăria de duş este ajustabilă atât orizontal cât şi vertical.

 • GARANŢIE ŞI POSTGARANŢIE

 • Garanţia produsului expiră atunci când sunt înlocuite componente?

  Pentru ca noi să ne onorăm condiţiile de garanţie produsul trebuie să fie instalat profesional. Procedurile profesionale sunt descrise în manualul de service. Puteţi găsi mai multe informaţii cu privire la acest subiect la secţiunea de condiţii de garanţie.

 • Ce perioadă de garanţie au produsele KLUDI?

  Cumpărătorii au întotdeauna dreptul să facă solicitări de garanţie către vânzător, pentru produsele achiziţionate, pentru o anumită perioadă de timp. Deoarece KLUDI distribuie produsele prin intermediul magazinelor distribuitorilor, prima solicitare pe garanţie a clientului este către distribuitor şi nu către producător. Dacă aveţi o reclamaţie vă rog adresaţi-vă punctului de vânzare de la care aţi achiztionat produsul.

  Aici puteţi găsi informaţii suplimentare despre garanţia oferită pentru produsele KLUDI.

 • Cui trebuie să mă adresez pentru reclamaţii?

  Deoarece KLUDI distribuie produsele prin intermediul magazinelor distribuitorilor, prima solicitare pe garanţie a clientului este către distribuitor şi nu către producător. Dacă aveţi o reclamaţie vă rog adresaţi-vă punctului de vânzare de la care aţi achiztionat produsul.

 • KLUDI oferă garanţie extinsă pe lângă garanţia legală, obligatorie?

  A oferi cea mai înaltă calitate este o parte fundamentală din filosofia KLUDI. De aceea oferim voluntar clienţilor, garanţie de cinci ani pentru produsele noastre. Puteţi găsi condiţiile şi detaliile acestei garanţii în secţiunea noastră de condiţii de garanţie.

 • KLUDI FLEXX.BOXX

 • Trebuie să instalez o baterie monocomandă pentru cadă. Cum trebuie să o conectez?

  Stânga cald, dreapta rece, ieşirea de jos la cadă ( KLUDI ROTEXA MULTI sau pipă de umplere cadă), sus duşul.

 • Trebuie să instalez o baterie monocomandă cu pălărie de duş şi pară de duş. Cum trebuie să fie conectate?

  Stânga apa caldă, dreapta apa rece, sus para de duş, jos pălăria de duş.

 • Conexiunile sunt ¾“. Există baterii cu reducţii la ½“?

  Nu.

 • Trebuie să instalez o baterie monocomandă. Conectez doar o singură ieşire (bara de duş cu para de duş ). Ce ieşire de la KLUDI FLEXX.BOXX trebuie să folosesc?

  Puteţi folosi atât ieşirea de sus cât şi pe cea de jos. Ieşirea care nu este folosită trebuie obturată cu dopul inclus.

 • Trebuie să folosesc o baterie termostatata cu ventil de închidere cu două puncte de conectare. Cum trebuie să conectez sistemul încastrat?

  Trebuie conectat conform instrucţiunile de montaj. Pălăria de duş la ieşirea de jos, şi para de duş la ieşirea de sus. Para de duş poate fi conectată la ieşirea de jos şi pălăria de duş la ieşirea de sus, deoarece tehnologia de inversare la o baterie termostatata este diferită faţă de o baterie normală. Însă, dacă doriţi să folosiţi din nou o baterie care nu este termostatata, aţi putea întâmpina probleme.

 • Poate o baterie monocomandă, care este protejată împotriva fluctuaţiilor de presiune, să fie folosită pentru un sistem de duş cu două ieşiri? Deţin deja bateria de cadă şi aş vrea să păstrez acelaşi design(cu comutatorul deasupra).

  Nu. Bateria nu este prevăzută pentru un astfel de tip de sistem de instalare; va avea probleme de funcţionare după scurt timp.

 • O baterie monocomandă, protejată împotriva fluctuaţiilor de presiune trebuie folosită pentru cadă. Instrucţiunile de instalare indică faptul că muchia inferioară a KLUDI FLEXX.BOXX trebuie să fie la cel puţin 250mm deasupra marginii căzii. De ce? Nu arăta foarte bine şi în mod normal aş dori să montez bateria la o înălţime de 150mm.

  Bateria este protejată automat împotriva fluctuaţiilor de presiune prim folosirea unei combinaţii de siguranţă HD în concordanţă cu DIN EN 1717. Această normă necesită înălţimea minimă de 250mm, care trebuie menţinută.

 • Care este adâncimea minimă de instalare a KLUDI FLEXX.BOXX?

  Adâncimea minimă de instalare este 80mm de la spatele bateriei până la muchia din faţă a plăcii de faianţă.

 • Ce se întâmplă în cazul în care KLUDI FLEXX.BOXX iese prea în afară şi adâncimea minimă de instalare nu este asigurată?

  Este disponibla o rozetă pentru instalaţii care sunt prea plate; poate compensa până la 20mm.

 • Care este adâncimea maximă de instalare a KLUDI FLEXX.BOXX?

  De regulă 110mm până la maxim 140mm. Dacă vă aflaţi între 110 şi 140mm, trebuie montată o extensie.

 • KLUDI FLEXX.BOXX este instalat la o adâncime mai mare de 140mm. Pot monta mai multe extensii consecutiv?

  Puteţi monta mai multe extensii. Dar: noi nu asigurăm şuruburi destul de lungi în acest scop. Manşeta de etanşare nu va ajunge până la muchia din faţă, astfel încât o etanşare sigură nu poate fi garantată. Nu recomandăm tipul acesta de instalare şi vom respinge orice potenţială reclamaţia a daunelor rezultate din lipsa etanşeităţii.

 • Există un design mai vechi şi un design mai nou pentru KLUDI FLEXX.BOXX. Cum ştiu ce model am instalat?

  Dacă bateria nu a fost instalată, diferenţa este foarte uşor de recunoscut. Modelul mai vechi conţine unitatea funcţională (termostatata sau baterie normală), şi un capac inscripţionat este folosit pentru a acoperi mecanismul. Modelul actual nu are unitate funcţională, şi KLUDI FLEXX.BOXX este gol. Sunt montate patru ţevi negre, care ies din mecanism, acoperite şi sigilate cu capace ½“.

  Dacă bateria este deja în funcţiune, puteţi recunoaşte diferenţa doar dacă dezasamblaţi partea vizibilă şi scoateţi unitatea funcţională. Versiunea veche a KLUDI FLEXX.BOXX are ţevi scurte cu capace pentru a conecta unitatea funcţională şi platforma. Aceste ţevi sunt presate în unitatea funcţională.

  Spre deosebire de varianta anterioară, platforma actualului model de KLUDI FLEXX.BOXX este proiectată ca o suprafaţă de izolare şi este complet plată. Există patru o-ringuri pe partea inferioară a unităţii funcţionale pentru a etanşă.

 • Modelul vechi şi cel nou al KLUDI FLEXX.BOXX sunt compatibile unul cu celălalt?

  Nu. Doar unitatea funcţională creată pentru KLUDI FLEXX.BOXX instalat poate fi montată.

 • Versiunea anterioară de KLUDI FLEXX.BOXX cu baterie cu protecţie este instalat la duşul meu. Aş vrea să folosesc o baterie termostatata pentru un plus de confort. Este posibil?

  Da. Vă rog să contactaţi instalatorul cu care lucraţi. Acesta ne poate consulta direct pentr a afla ce produse sunt necesare pentru renovare.

 • CURĂŢARE ŞI ÎNGRIJIRE

 • Cum curăţ corect şi cum înlătur depunerile de calcar de pe produsele mele KLUDI?

  Vă rugăm urmaţi instrucţiunile de curăţare din cutia produselor dumneavoastră pentru a afla cum puteţi păstra strălucirea şi funcţionalitatea produselor KLUDI pe termen lung. În cele ce urmează regăsiţi câteva reguli:

  substanţele de curăţare care conţin acid clorhidric, acid formic, substanţele de albire pe bază de clor sau substanţele care conţin acid acetic nu trebuie folosite deoarece pot provoca daune serioase. Nu trebuie să folosititi detergenţi sau materiale abrazive, cum ar fi agenţi de degresare sau bureţi nepotriviţi. Trebuie să curăţaţi produsele folosind cantităţile de detergent recomandate şi să lăsaţi detergentul să acţioneze pentru maxim 10 minute. Nu pulverizaţi detergenţii tip spray direct pe produsul KLUDI, ci aplicaţi detergentul pe o lavetă. După utilizarea detergentului clătiţi produsul cu apă din abundenţă (Instrucţiuni de curăţare)

 • Pot pune para de duş în maşina de spălat vase?

  Componentele de plastic ale duşului nu sunt prevăzute să reziste la temperatura ridicata din timpul procesului de uscare din maşina de spălat vase.

 • DIVERSE

 • TERMOSTATE ȘI VENTILE

 • Ventil de închidere/ventil de comutare: mânerul bateriei termostatate este înţepenit. Ce pot face?

  Sunt mai multe cauze pentru mânerele înţepenite. De exemplu, depunerile de calcar de pe garniturile de etanşare pot cauza această problemă. Vă rugăm înlocuiţi componentă.

 • Butonul de acţionare este înţepenit: sistemul de siguranţă al mânerului termostatat nu se deschide. Cum pot rezolva această problemă?

  Este posibil ca butonul să fie acoperit de calcar sau ca arcul să fie defect. Curăţaţi butonul de acţionare şi arcul şi aplicaţi vaselină moderat. Dacă este necesar va trebui să schimbaţi componentele.

 • Cum pot să extind funcționalitatea unei baterii termostate?

  Funcționalitatea unei baterii termostate poate fi prelungită prin rotirea repetată a mânerului de temperatură de la maxim apă rece la maxim apă caldă. Acest procedeu trebuie urmat și atunci când baterie este în funcțiune, dar și când ea este oprită.

 • Cum întreţin bateriile termostatate?

  Rotirea regulată a mânerului termostatului pe toată aria de temperatură, va impiedica formarea depunerilor de calcar. Apă trebuie să fie pornită în timpul acestei operaţiuni.

Caută partener

Găsiți ușor și repede magazinul partener potrivit lângă dumneavoastră.