Consiliere achiziție produse

Descoperiți lumea KLUDI

Cum funcționează o baterie?

Indiferent că este vorba despre o baterie de lavoar, de bideu, de cadă-duș, de duș sau de bucătărie, construcția lor și felul în care funcționează sunt foarte asemănătoare. În general, o baterie este un ventil, care datorită presiunii apei din conductă, funcționează doar într-un singur sens. Deschiderea acestui ventil cu sens unic se poate face, în funcție de baterie, mecanic prin rotirea pipei, a mânerului sau a termostatului, sau electronic prin acționarea unui senzor. Baterii mixte, cu ambele tipuri de acționare, sunt necesare în deosebi în bucătărie, unde utilizatorul de multe ori nu dispune de vreo mână liberă pentru acționare.

Perlatorul, denumit și difuzor sau aerator, poate seta direcția și debitul de apă, dar și duritatea jetului. Bateria are în componența ei diferite seturi de garnituri, care vă protejează de posibile scurgeri de apă nedorite. De aceea, este bine ca bateriile care au început să picure, să fie schimbate sau reparate de urgență, pentru a putea evita costurile suplimentare cu apa, cum ar fi formarea petelor de calcar pe obiectele sanitare sau facturi mai mari la întreținere.

Toate bateriile comercializate pe teritoriul Germaniei sunt supuse unor serii întregi de norme de reglementări naționale și internaționale. De exemplu, ele trebuie să corespundă și din punct de vedere al zgomotelor emise, unor norme specifice. Normele de silențiozitate pentru bateriile folosite în spitale și în asociațiile de locatari sunt stabilite de DIN 4109 - Silențiozitate în clădiri înalte. Bateriile se împart în general în două clase de zgomot: clasa I (20 dB) corespunde zgomotului emis la respirație și clasa II (30 dB) este asociat cu zgomotul produs de coolerul calculatorului. Pe lângă acestea, există și alte certificări de produse și evaluari ale calității, pe care producătorii le pot solicita voluntar. Cumpărătorul poate verifica dacă produsul are sigle emise de certificările DVGW sau TÜV, astfel calitatea și siguranța produsului este confirmată. Clasa de zgomot se poate deduce din certificatul P-IX. De exemplu, P-IX 8049/IB indică clasa de zgomot I și clasă de debit B.

Lucruri interesante despre bateriile de bucătărie
 • Garnitura de scurgere
  Ventil pentru blocarea și dirijarea deschiderii pentru scurgerea apei șa obiectele sanitare.
 • Booster
  Jet de masaj pulsator. Unul dintre cele 3 tipuri de jeturi ale seriei KLUDI A-QA
 • Arată glosar

Baterie cu presiune înaltă sau presiune scăzută - de care am nevoie?

Decizia asupra necesității unei baterii cu presiune înaltă sau scăzută rezultă din tipul de încălzire a apei folosit. Bateriile cu presiune înaltă sunt cele standard, folosite în mod normal peste tot unde apa este încălzită prin centrală termică proprie/ de bloc.

KLUDI are în oferta sa și baterii cu presiune scăzută.

Baterii pentru recipiente fara presiune

O baterie cu presiune scăzută este folosită doar atunci când avem un singur racord la apă rece, iar alimentarea cu apă caldă se face numai la nevoie, prin intermediul unui recipient fără presiune montat direct lângă baterie. 

Pe durata încălzirii boilerului, este posibil ca bateria să picure.

Este un lucru normal și nu trebuie să vă îngrijorați. Apa caldă se dilată și se scurge prin pipa bateriei, deoarece racordul la apa caldă rămâne permanent deschis, iar acesta este un proces fizic normal.

Câte tipuri de baterii de baie există?

Există o gamă foarte largă de opțiuni pentru alegerea unei baterii.
Bateriile se diferențiază prin domeniul de utilizare, funcționalitate și modul de montare.

 • Ventil stativ

 • Baterie monocomandă

 • Baterie dublă comandă

 • Baterie monocomandă pentru lavoar pe blat

 • Baterie cu montaj pe perete

 • Baterie cu senzor

 • Baterie monocomandă pentru duș

 • Baterie termostatată pentru duș

 • Baterie încastrată pentru duș

 • Baterie termostatată încastrată pentru duș

 • Baterie pe marginea căzii

 • Baterie cu montaj stativ

 • Umplere cadă

 • Baterie cadă-duș

 • Baterie monocomandă încastrată pentru cadă - duș

 • Baterie termostatată încastrată pentru cadă - duș

 • Baterie monocomandă

 • Baterie dublă comandă

Ce funcții poate avea o baterie?

Baterii monocomandă

Bateriile monocomandă permit setarea rapidă a termperaturii și a debitului apei folosind un singur element, cu o singură mână, astfel încât cu cealaltă mână să puteți testa dacă temperatura apei este cea dorită. Posibiltăți de utilizare: lavoar, duș și cadă.

Baterii dublă comandă

Bateriile dublă comandă au robineți separați pentru apă caldă și apă rece. Aceste baterii sunt populare pentru design-ul lor retro și pentru că oferă avantaje în anumite situații. De exemplu, puteți umple cada cu apă caldă fără o pierdere însemnată de căldură, și doar să completați cu apa rece necesară. Posibilități de utilizare: baie retro, cadă, lavoar.

Libertate de mișcare în baie

Multe persoane utilizează lavoarul și pentru altceva decât spălatul mâinilor. Acesta este motivul pentru care KLUDI oferă mai mult, prin conceptul Libertate de mișcare: datorită varietății înălțimii și formelor pipelor, puteți umple cu ușurință stropitorile, gălețile sau vazele pentru flori. Ba chiar vă puteți spăla părul în lavoar.

Baterii de cadă-duș

Există două variante ale acestui tip de baterie: aparentă și încastrată. Dacă optați pentru bateria încastrată, KLUDI vă sugerează folosirea unui KLUDI FLEXX.BOXX, deoarece în această situație este necesară montarea unui corp încastrat de preinstalare. KLUDI oferă o mare varietate de baterii pentru lavoar, duș sau cadă.

Baterii electronice

Bateriile electronice sunt instalate cu precădere la lavoar. Un senzor cu infraroșu permite pornirea și oprirea apei fără atingere. Aceste baterii sunt special create pentru a păstra igiena și vin din sectorul public însă arată foarte bine și în băile de oaspeți sau în băile private intens folosite. Datorită operării fără atingere, ele sunt ușor de curățat pentru că nu trebuie să fie oprite cu mâinile ude. Posibilități de utilizare: lavoar.

Baterii termostatate

Bateriile termostatate oferă maximum de confort în utilizare: o scală de presetare a temperaturii vă permite să obțineți exact temperatura dorită a apei. Un element termic special asigură permanent funcționarea corespunzătoare, în timp ce elementul cu răspuns rapid compensează instant fluctuațiile de temperatură fără ca utilizatorul să sesizeze. Bateriile termostatate sunt dotate cu un limitator de temperatură care previne supraîncălzirea apei și trebuie să stea în poziția „închis.” Este o funcție utilă în special pentru familiile cu copii.
Posibilități de utilizare: duș.

Baterii încastrate pentru KLUDI FLEXX.BOXX

Pentru bateriile încastrate, elementele funcționale sunt ascunse în perete, după ce a fost montată structura operațională. Datorită KLUDI FLEXX.BOXX, aceste baterii sunt foarte sigure în utilizare, chiar dacă partea funcțională nu se află la vedere.
Oricine a instalat un KLUDI FLEXX.BOXX poate schimba ulterior rolul și designul bateriei: o baterie încastrată normală poate fi înlocuită cu o baterie termostatată, sau puteți alege o baterie dintr-o altă gamă.
Posibilități de utilizare: duș și cadă.

Tipuri de montare: când planificați designul băii, este bine să vă gândiți de la început la tipul de montare.

...astfel instalatorul dumneavoastră poate planifica toate racordările în detaliu.

Baia mea nouă

Montare aparentă

O baterie care se montează pe perete și la care mixarea apei se face în perete. 

Produs afișat: KLUDI LOGO NEO

Serie

Montare încastrată

O baterie cu corp încastrat pentru mixarea apei, care se încastrează în perete și cu elemente de acționare și curgere a apei, care se montează pe perete. 

În cazul în care vă decideți pentru o soluție încastrată, vă sfatuim să folosiți neaparat un KLUDI FLEXX.BOXX.

Produse

Ce funcții speciale pot avea bateriile de cadă?

s-pointer

Există foarte multe tipuri de lavoare și există foarte multe baterii sanitare care nu sunt potrivite acestora. Cum ne putem asigura că bateria direcționează jetul de apă exact acolo unde stropește mai puțin?

Datorită KLUDI este simplu: cu ajutorul perlatorului s-pointer unghiul de curgere al apei poate fi ajustat cu o simplă atingere. După ce bateria a fost instalată vă puteți hotărî care să fie unghiul de curgere în funcție de preferințe.

Libertate de mișcare în baie

Multe persoane utilizează lavoarul pentru mult mai multe activități decât pentru a se spăla pe mâini. Acesta este motivul pentru care KLUDI oferă mai mult: mulțumită pipelor care există într-o multitudine de înălțimi și forme, conceptul de Libertate de mișcare face posibilă umplerea cu ușurință a stropitorilor, găleților și a vazelor pentru flori. Este chiar posibil să vă spălați părul la lavoar.

KLUDI PUSH

Un concept pe cât de simplu pe atât de ingenios pentru duș și cadă: porniți și opriți apa prin apăsarea acestor butoane ergonomice. Temperatura este presetată cu ajutorul mânerului termostatat. Butoanele mecanice delanșează delicat dar pot fi auzite. Aceste butoane nu sunt încorporate în baterie.

Astfel acestea sunt întotdeauna ușor de găsit chiar și cu ochii închiși. Butoanele pot fi programate conform specificațiilor clientului și se pot acționa două ieșiri, para fixă și cea mobilă spre exemplu, astfel încât să curgă în același timp. KLUDI PUSH există în două variante, cu muchii pătrate și rotunde, în design soft edge, masivă și ușor de curățat.

Funcții eco friendly

Apa este resursa noastră vitală iar pentru încălzirea acesteia se consumă o cantitate însemnată de energie. Ambele aspecte sunt motive importante pentru care această resursă prețioasă trebuie folosită cumpătat.

KLUDI utilizează perlatorare eco, speciale pentru a reduce consumul de apă fără a face compromisuri în ceea ce privește confortul oferit. Îmbogățit cu aer, debitul apei pare la fel de mare, însă în realitate se realizează o economie de apă de 40%. Anumite baterii KLUDI cu monocomandă utilizează funcția EcoPlus: acesta presupune că bateriile în poziție centrală furnizează apă rece, care este în mod normal potrivită pentru spălatul mâinilor, economisind astfel energie sub formă de apă caldă.

Ce tipuri de design există?

Indiferent de preferințe, indiferent ce stil de design doriți să adoptați în baia dvs. și indiferent de buget - KLUDI vă oferă soluția ideală.

Ce funcții speciale există la bateriile de bucătărie?

Baterii de bucătărie cu senzor

Cât de des aveți mâinile ocupate? Cât de des aveți nevoie să vă spălați pe mâini sau să spălați salata verde? Este destul de greu să dați drumul la apă în aceste condiții fără a fi nevoie să curățați întreaga chiuvetă după aceea. Tehnologia cu senzor de la KLUDI este elementul cheie în folosirea apei fără atingere. Este inteligentă și previne acționarea greșită. Este nevoie de o singură mișcare în aria de acțiune a senzorului pentru ca apa să curgă. Alimentarea este asigurată la baterie, cu durată îndelungată de viață, sau la priză - 230V. Această opțiune nu este doar extrem de convenabilă, evitându-se curățarea îndelungată după utilizare, dar îi impresionează și pe oaspeți când gazda sau bucătarul amator controlează bateria ca prin magie.

Racord baionetă

Chiuveta din bucătărie montată la fereastră aduce calitate vieții, inclusiv o priveliște plăcută în timp ce spălăm vasele sau pregătim masa. Cu toate acestea bateria de bucătărie a fost adesea o piedică atunci când doreați să deschideți fereastra sau când era nevoie să o curățați. Nu mai este o problemă datorită specialiștilor inovatori de la KLUDI. Au inventat racordul baionetă pentru bateria de bucătărie: ridicați bateria și așezați-o deoparte - simplu. Apoi puteți deschide fereastra fără niciun obstacol.

Duș extractibil

Când doriți să curățați vase înalte, un duș extractibil cu jet tip spray este de mare ajutor. Acesta este dotat cu un comutator: modul tip jet este folosit pentru umplerea recipientelor și înmuiere iar modul tip spray este folosit pentru curățarea veselei și a suprafețelor.

Pipă extractibilă

Flexibilitatea este foarte importantă - chiar și pentru bateriile de bucătărie. O pară extractibilă extinde aria de acțiune a bateriei de bucătărie. Puteți curăța cu ușurință chiuveta și puteti umple recipiente care nu sunt în chiuveta sau care sunt prea înalte pentru a le poziționa sub pipă. Din fericire doar furtunele de cea mai bună calitate din producția proprie KLUDI sunt folosite pentru parele extractibile. Un sistem de contragreutăți bine echilibrat ajută furtunul să revină ușor și fără să se deterioreze în locașul pipei.

Multi-racord

Ați oprit alimentarea cu gaz la cuptor? Ați scos din priza fierul de călcat? KLUDI vă ajută să lăsați deoparte aceste griji când plecați în vacanță. Micul racord de la baza bateriei oprește alimentarea cu apă a mașinii de spălat vase sau haine - astfel nu mai este nevoie de ramificații complicate ale instalației de apă din jurul și de sub chiuvetă. Definirea confortului este atât de ușoară și inteligentă: o simpla răsucire și vacanța sau călătoria din week-end începe și se termină fără nicio grijă din moment ce alimentarea cu apă este închisă în siguranță.

Baterii pentru sisteme de alimentare fără presiune

Multe dintre gamele KLUDI asigură versiuni de baterii pentru sisteme de alimentare fără presiune. În bucătăriile care nu beneficiază de racordarea la sistemul centralizat de apă, sunt folosite adesea mici boilere depozitate sub chiuveta. În cazul unui boiler fără presiune , este necesară o baterie specială - o baterie pentru sisteme de alimentare fără presiune. Avantajul bateriilor pentru sisteme de alimentare fără presiune: apa caldă este asigurată instant, printr-un circuit, atunci cand este nevoie - echipamentul tehnic este testat și la preț avantajos.

Conector rapid

KLUDI a lansat de curând conectorul rapid pentru instalarea ușoară și de încredere a bateriilor de bucătărie cu pipa extractibilă. Capătul furtunului de la pipa extractibilă se fixează pe adaptorul de la corpul bateriei.

Cerințe care trebuie îndeplinite pentru baterii de calitate

Aspecte de conformitate 
Caracteristicile unei baterii de brand sunt concepute astfel încât să se potrivească tuturor produselor comerciale complementare, cum ar fi lavoare, căzi și bideuri. Există astfel garanția că o baterie de lavoar poate fi instalată repede și ușor iar bateria de cadă-duș va avea dimensiunile potrivite pentru a umple cu ușurință cada.

Impermeabilitate
Bateriile de calitate trebuie să reziste la o presiune constantă de 10 bar. Bateriile de calitate sunt testate pentru impermeabilitate de către producător pe termen scurt și lung. Fiecare baterie care iese din fabrica noastră a trecut testul de impermeabilitate.

Caracteristici hidraulice
Dacă debitul unei baterii este prea mare se irosesc resurse. Dacă debitul bateriei este prea scăzut funcționarea bateriei poate fi compromisă. Din aceste motive, ratele de debit conforme normelor reprezintă reguli stricte pentru bateriile de brand. Metode de testare corespunzătoare normelor în vigoare dar și dezvoltate de producător, sunt aplicate pentru a testa, spre exemplu, unitatea funcțională - cartușul- unei baterii. O baterie monocomandă de calitate ar trebui să reziste unui ciclu de 210.000 de acționări. În practică acest număr de acționări este echivalent cu o perioadă de utilizare de 10 ani.

Cum recunoaștem o baterie de calitate superioară?

Simplu. Totul este așa cum trebuie să fie! Toate bateriile fac parte din dotările de bază ale oricărei gospodării. Fără ele ar fi imposibil să reglăm temperatura apei utilizate. Bineînțeles că sunt foarte multe companii care vând baterii la prețuri diferite. Bateriile de brand nu presupun doar ceea ce observăm la prima vedere: materiale de calitate, manoperă riguroasă și durabilitate.

Confort în utilizare

O trăsătură cheie a bateriilor de brand este aceea că sunt atât de ușor de folosit. Cu cât aria de mixare a bateriei este mai mare cu atât este mai precisă setarea debitului și prin urmare utilizarea bateriei este mai confortabilă. Aria de setare a temperaturii între 34 °C și 42 °C trebuie poziționată la un unghi de cel puțin 15° la o baterie de calitate. Ajustarea debitului trebuie să fie posibilă la un unghi de 25°. Bateriile monocomandă și baterille monocomandă termostatate au încorporat un limitator de apă fierbinte.

Bateriile de cadă-duș sunt prevazute cu un comutator automat, astfel încât odata ce bateria a fost oprită, revine la poziția sa inițială. Această facilitate elimină posibilitatea ca apa să pornească neasteptat pe para de duș.

Calitatea suprafeței

Un ghid KLUDI intern în materie de suprafețe cu standardele adecvate din fabrică au ca rezultat suprafețe de înaltă calitate care sunt atât decorative cât și atractive. În producție sunt folosite doar cele mai bune materiale și sisteme de stratificare.

Sistem de montare rapidă

Posibilitatea montării rapide și ușoare este o altă trăsătura cheie a unui produs de brand. Ca și regulă, va fi "gata de instalat", cu alte cuvinte, pe cât posibil fiecare componentă individuală a fost preasamblată. În cazul bateriilor care sunt complicat de instalat se vor asigura instrucțiuni de montaj și utilizare ușor de înțeles și urmărit.

Sigură pentru consumul apei potabile

Bateriile care au integrat un furtun de duș (cum ar fi bateriile de bucătărie și bateriile monocomandă de cadă sau de duș) sau care sunt combinate cu un furtun de duș trebuie să fie protejate împotriva fluctuațiilor de presiune. Aceasta presupune că un sistem integrat previne ca apa menajeră să fie redistribuită în rețeaua de apă potabilă. Bateriile de brand sunt prevăzute cu un astfel de sistem de protecție împotriva fluctuațiilor de presiune pentru a face față oricărei situații.

Caracteristici de zgomot & proiecte prin contractori

Așa cum este descris în detaliu în secțiunea Certificări și standarde, o baterie trebuie să întrunească specificații exacte de silențiozitate.

Atunci când bateriile sunt instalate în proiecte, cum ar fi blocuri de apartamente, clădiri din sectorul public, clădiri pentru închiriat, spitale, școli și birouri, trebuie să îndeplinească anumite cerințe. Mai multe detalii regăsiți la secțiunea Certificări și standarde.

Norme în domeniul apei potabile

Scopul „Normelor în domeniul apei potabile” este de a proteja sănătatea oamenilor de efectele dezastruoase ale consumului de apă contaminată. Prevederile acestei ordonanțe garantează puritatea și potabilitatea apei pentru consum și alte întrebuințări.
Toate materialele care intră în contact cu apa trebuie să întrunească anumite standarde de igienă pentru a garanta puritatea și pentru a fi potrivite consumului ca și apă potabilă.

Materiale metalice

KLUDI folosește exclusiv materiale care se află pe lista Agenției Federale de Mediu, care se supune regulilor pentru materialele care intră în contact cu apa potabilă. Producătorii produselor de calitate sunt responsabili cu respectarea acestor cerințe.

KLUDI păstrează proporția componentelor precum plumbul, nichelul și arsenicul, din aliajul produselor la minim, asigurându-se astfel că sunt respectate limitele minime admise. Se efectuează analize periodic pentru a se monitoriza calitatea materialelor folosite.

Materiale nemetalice

Toate materialele nemetalice care intră în contact cu apa trebuie să dețină aprobarea KTW* din cadrul Autorității Germane de Sănătate. Adițional produsele trebuie să satisfacă specificațiile de testare stabilite la pagina W 270: o testare de material este efectuată pentru a stabili caracteristicile microbiologice ale produsului pe termen lung. Se obțin astfel dovezi cu privire la siguranța materialelor care intră în contact cu apa potabilă, în special în ceea ce privește prevenirea apariției biofilmului**.

*Aprobările KTW (materiale plastice în contact cu apa) trebuie obținute pentru toate tipurile de furtune, garnituri, lubrifianți, etc.

**Biofilmul constă în straturi subțiri de mâzgă sau microorganisme care se regăsesc pe conductele de apă.

Reducerea transferului de plumb

Este de la sine înțeles că toate bateriile făcute de grupul KLUDI sunt produse în conformitate cu standardele Germane, Europene și internaționale în vigoare. Aceste standarde grupează toate materialele care pot fi folosite la producția componentelor care intră în contact cu apa potabilă.

Pe 1 Decembrie 2013 Ordonanța în domeniul Apei Potabile a intrat în vigoare. Acesta specifică faptul că pragul de migrare a plumbului în apa potabilă de la robinet trebuie redus la 10 μg/l. KLUDI s-a conformat deja acestei valori de ani buni. O gamă variată de baterii este testată constant pentru a detecta migrarea plumbului, de către Institutul German de Testare a Materialelor.

Cum se conformează KLUDI certificărilor și standardelor în domeniu?

Există certificări și certificări. O mulțime de standarde și reguli naționale și internaționale determină calitatea superioară a unei baterii. Certificările produselor sunt dovezi voluntare ale calității. Producătorii de baterii premium testează propriile produse conform standardelor aplicabile. Testele sunt efectuate de institute independente de testare care utilizează proceduri recunoscute.

Cele mai importante certificări ale noastre:

DVGW
Una din cele mai importante certificări este simbolul conformității DVGW. Acordul de conformitate este eliberat de către DVGW (Asociația Germană, Tehnică și Științifică pentru Gaz și Apă). Produsele sunt eligibile pentru a primi acordul de conformitate când vor trece următoarele criterii de testare.

Certificatul TÜV-Nord
Producem în conformitate cu DIN EN ISO 9001:2008 și păstrăm certificările relevante. Bateriile noastre de calitate sunt dezvoltate, produse și distribuite în conformitate cu prevederile acestui standard internațional. Un sistem de management al calității a fost stabilit în conformitate. Eficacitatea sa este susținută, documentată și constant optimizata.

Bateriile de brand care dețin acest sigiliu de conformitate sunt certificate ca fiind testate pentru un înalt standard de calitate.
 • Conformitatea materialelor utilizate
 • Măsuri de conformitate
 • Impermeabilitate
 • Caracteristici hidraulice (ex. comportamentul termostatului în momentul sistării alimentării cu apă rece)
 • Caracteristici de acționare mecanică (ex. acționarea cartușului)
 • Caracteristici de silențiozitate
 • Cerințe de finisare a suprafețelor
Caută partener

Găsiți ușor și repede magazinul partener potrivit lângă dumneavoastră.