Baterie umywalkowe ścienne

Baterie umywalkowe KLUDI BOZZ i KLUDI ZENTA – źródło wody prosto ze ściany

Elegancka łazienka czy też salon kąpielowy wymagają odpowiedniego wyposażenia. Obszerna wanna, wysokiej jakości ceramika sanitarna i meble. I wreszcie gustowna, idealnie dobrana armatura. Jeśli zdecydowaliśmy się na umywalkę stojącą na blacie, warto pokusić się o baterię ścienną do montażu podtynkowego. Ten rodzaj baterii umywalkowej bardzo atrakcyjnie się prezentuje w przestrzeni łazienki – strumień efektownie spływa do misy, niczym ze źródła w ścianie. Bateria ma także zalety praktyczne: wylewkę można umieścić na dowolnej wysokości nad umywalką, dzięki czemu korzystanie z niej będzie bardzo wygodne.

Firma KLUDI oferuje baterie umywalkowe ścienne w ramach wielu serii produktowych. Na szczególną uwagę zasługują baterie KLUDI BOZZ i KLUDI ZENTA. Każda dostępna jest w dwóch wariantach – z wylewką o wysięgu 170 i 220 mm. Smukła wylewka wyposażona jest w innowacyjny perlator KLUDI S-POINTER ECO, który redukuje zużycie wody o ok. 50%, do 7 l/min. Ponadto pozwala regulować kąt strumienia w zakresie 10º, a tym samym dopasować go do indywidualnych potrzeb. Jedyny element, który różni baterie, to uchwyt charakterystyczny dla każdej serii. W przypadku KLUDI ZENTA jest on prosty i bardziej masywny, w przypadku KLUDI BOZZ – cylindryczny i delikatny. Oszczędne wzornictwo obu baterii sprawia, że będą one doskonale pasować zarówno do płaskich i płytkich umywalek, jak i modeli o kształcie klasycznej, głębokiej misy. Dopełnieniem aranżacji łazienki mogą być akcesoria KLUDI A-XES. Seria obejmuje 10 estetycznych i pomysłowych produktów, których głównym atutem jest uniwersalność – nie tylko w zakresie wzornictwa, ale także sposobu montażu.