INNOWACYJNOŚĆ KLUCZEM DO SUKCESU

Marka KLUDI po raz kolejny wyróżniona prestiżowym tytułem „Najbardziej innowacyjnej marki roku”

KLUDI - światowy producent armatury sanitarnej - od lat stawia innowacyjność za jeden z głównych celów działania. Wszystkie produkty, które tworzy odznaczają się zaawansowaną technologią i wyjątkową funkcjonalnością. Projektanci KLUDI dbają jednak o to, aby innowacyjność nie była wartością samą w sobie, oderwaną od rzeczywistości. Wynika ona raczej ze szczegółowej analizy zachowań użytkowników, ich oczekiwań i zmieniających się potrzeb rynku.

„Innowacyjność traktujemy jako wartość dodaną, którą możemy zaoferować naszym klientom” - mówi Sebastian Biener, dyrektor sprzedaży KLUDI w Niemczech. „Nowy produkt jest innowacyjny wtedy, gdy czyni nasze życie łatwiejszym, zapewnia bezpieczeństwo użytkowania i dokładnie odpowiada na nasze codzienne potrzeby. Gdy rozpoczynamy proces projektowania nowych baterii, zawsze stawiamy na pierwszym miejscu ich funkcjonalność i użyteczność”.

Taka polityka od lat przynosi firmie sukcesy, czego potwierdzeniem jest kolejne prestiżowe wyróżnienie międzynarodowej kapituły konkursowej Plus X Award dla „Najbardziej innowacyjnej marki roku 2019”. Nagroda za całokształt działań w dziedzinach jakości, funkcjonalności, ergonomii, designu i ekologii to potwierdzenie wysokiej klasy marki i jej silnej pozycji na rynku światowym.

Rodzinna firma wywodząca się z Menden obecna jest na rynku od 1926 roku. Bazując na długoletnim doświadczeniu i tradycji może pochwalić się szeroką gamą przemyślanych, innowacyjnych produktów i opatentowanych rozwiązań. Nad wzornictwem i użytecznością armatury KLUDI czuwają światowej klasy specjaliści - projektanci, inżynierowie i trendsetterzy. Zgrany międzynarodowy zespół, wrażliwość na oczekiwania klientów i szybka reakcja na potrzeby rynku to podstawy działania firmy, która po raz kolejny udowodniła swą siłę i została uznana za najlepszą w branży.