Kiedy mniej znaczy więcej – urządzamy małą łazienkę

Utarło się przekonanie, że urządzanie małych łazienek to sztuka kompromisu, która pociąga za sobą rezygnację z komfortowych rozwiązań. Z tego powodu, często już na etapie projektu, skłonni jesteśmy zrezygnować z wymarzonej aranżacji na rzecz półśrodków. Czy jest to konieczne? Branżowi eksperci przekonują, że nie. Wystarczy określić swoje preferencje, skorzystać z podpowiedzi specjalistów i wybrać odpowiednie produkty.

Remont, czy też urządzanie łazienki należy zawsze zacząć od sprecyzowania oczekiwań – określenia jakie zadania ma pełnić pomieszczenie. Ma to szczególne znaczenie, jeśli wnętrze jest niewielkie i będą z niego korzystały dzieci lub osoby w podeszłym wieku. W takich przypadkach idealnym rozwiązaniem jest kabina prysznicowa wyposażona w KLUDI PUSH – baterię sterowaną przyciskami.

Użytkownicy podtynkowej baterii KLUDI PUSH (do wyboru w opcji z termostatem lub bez) doceniają jej kompaktową formę, intuicyjną zasadę działania oraz design przycisków. Może być ona zamontowana przy wannie lub stanowić wyposażenie nowoczesnej kabiny prysznicowej – wszystko zależy od preferencji użytkowników. Zgodnie z życzeniem klienta można wybrać opcję z dwoma przyciskami, jeśli zdecydujemy się na korzystanie z dwóch źródeł wody. Jeżeli jednak wybierzemy opcję z jednym źródłem, prysznic uruchomimy i wyłączymy jedynie przez wciśnięcie przycisku oznaczonego ikoną on/off. Ustawienie idealnej temperatury kąpieli jest równie proste. Ergonomiczne pokrętło, z bardzo dobrze widocznym oznaczeniem ciepłej i zimnej wody, zapewnia komfort, a dodatkowa funkcja HotStop (blokada temperatury na poziomie 38°C) gwarantuje bezpieczeństwo użytkowania.

Armatura KLUDI PUSH, mimo że dedykowana jest małym łazienkom, spełnia wysokie wymagania użytkowników, którzy doceniają rzeczy piękne, a zarazem proste i praktyczne. Aby cieszyć się ulubionym rodzajem natrysku wystarczy tylko nacisnąć przycisk.