KLUDI BINGO STAR XS – połączenie ergonomii i świetnego designu

Kuchnia to magiczne miejsce, w którym łączą się rozmaite aromaty, smaki i wpływy kulinarne z całego świata. Tu spotykają się również ludzie – kuchnia od zawsze łączy i potęguje poczucie bliskości, dlatego powinna być miejscem pełnym dobrej energii i świetnego designu. Projektanci KLUDI wiedzą o tym doskonale, dlatego nowa seria baterii kuchennych BINGO STAR XS pozwala na kreowanie aranżacji, w których nowoczesne wzornictwo spotyka się z funkcjonalnymi rozwiązaniami.

Ergonomia oznacza więcej czasu dla Ciebie

Ergonomia w kuchennym wnętrzu odgrywa ogromną rolę – dzięki niej codzienne czynności stają się łatwiejsze, a każde kulinarne zadanie jest wykonywane sprawniej i bardziej efektywnie. Seria baterii kuchennych BINGO STAR XS może pochwalić się kształtem skrojonym na miarę potrzeb nowoczesnej, harmonijnie zaaranżowanej kuchni. Smukły łuk baterii pozostawia wiele miejsca w obrębie zlewozmywaka, natomiast dzięki wyciąganej, obrotowej wylewce w kilka chwil można wygodnie opłukać większy półmisek czy nalać wody do naczynia znajdującego się poza komorą zlewu. Projektanci pomyśleli również o komfortowym, skróconym uchwycie bocznym, który doskonale leży w dłoni i pozwala z pełną precyzją regulować płynący strumień wody. Dzięki takim drobnym udogodnieniom można znacznie oszczędzić czas.

Design, który się nie starzeje

Minimalistyczny kształt baterii BINGO STAR XS to ukłon w stronę bezpretensjonalnych rozwiązań, które świetnie odnajdą się niemal w każdym stylu wnętrzarskim. Nowa seria baterii KLUDI okazuje się zatem doskonałą propozycją zarówno do wnętrz nowoczesnych, industrialnych jak i tych utrzymanych w stylu klasycznym. Forma baterii jest smukła, zgrabna i świeża, przez co wprowadza do kuchennego wnętrza poczucie harmonii i przyjemną lekkość. Jej kształt fantastycznie współgra zarówno ze zlewozmywakiem w formie koła, jak i kwadratu czy prostokąta. Ogromną zaletą baterii BINGO STAR XS jest uniwersalność i ponadczasowość. Takie wzornictwo pozostaje bowiem zawsze aktualne i modne, pomimo upływu lat i zmieniających się trendów.

Potęga koloru

Kuchenne wnętrze nigdy nie powinno być nudne. Kulinarne podróże bywają przecież ekscytujące, pełne niezwykłego kolorytu i smakowych doznań. Idąc tym tropem być może warto pokusić się o design, który zaskakuje nie tylko formą, ale i barwą? Wśród propozycji projektantów KLUDI można znaleźć kolorowe baterie BINGO STAR XS – oprócz klasycznego chromu, designerzy proponują dwa oryginalne modele: chrom/czarny mat oraz chrom/biały mat. Takie barwne fuzje dodają kuchennemu wnętrzu charakteru i sprawiają, że aranżacje stają się mniej oczywiste. Z kolei stylowe, matowe wykończenie wprowadza do kuchni dozę niewymuszonej elegancji i czyni ją bardziej luksusową.