KLUDI pomaga dzieciom w opolskim szpitalu

Firma KLUDI wsparła finansowo projekt „Bajkowóz” skierowany do najmłodszych pacjentów szpitala neurologicznego w Opolu.

„Bajkowóz” – to wędrująca biblioteka, specjalnie zaprojektowana i wyposażona w książki i gadżety edukacyjne przez poznańską Fundację Serdecznik. Celem akcji jest kreatywny rozwój i twórcza edukacja dzieci przebywających w szpitalach. Pomysł jest realizowany w wielu ośrodkach w Polsce, a teraz – m.in. dzięki wsparciu KLUDI – również w szpitalu w Opolu. Firma KLUDI stała się fundatorem bibliotecznego księgozbioru liczącego 100 pozycji – książek mądrych, twórczych i ciekawie wydanych. Przekazanie „Bajkowozu” odbyło się dnia 29 kwietnia 2015 na oddziale dziecięcym Wojewódzkiego Specjalistycznego Zespołu Neuropsychiatrycznego w Opolu.