KLUDI Pure Function. Jedna idea – trzy serie produktów

Doskonały design i wysoka jakość w przystępnej cenie to hasło przyświecające nowej koncepcji produktowej KLUDI Pure Function. Najlepszym potwierdzeniem nowych założeń marki jest nagroda Red Dot Award 2018 przyznana produktom z serii KLUDI Pure&Style. Producent dowodzi, że najlepszy design przestaje być zarezerwowany tylko dla luksusowych rezydencji.

KLUDI Pure&Style. Elegancja w nowoczesnej odsłonie

Wyrazisty, geometryczny kształt baterii KLUDI Pure&Style przełamany został łagodnie zaokrąglonymi krawędziami, co w efekcie nadaje armaturze lekki, nowoczesny wygląd. Seria dedykowana jest stylowym, designerskim wnętrzom, gdzie na równi z designem stawiana jest funkcjonalność. Gładka, doskonale wykończona chromowana powierzchnia, wysokiej klasy głowice ceramiczne ułatwiające precyzyjną regulację, szeroka gama dostępnych produktów w ramach serii – to elementy niezbędne w nowoczesnym łazienkowym wnętrzu. Nie dziwi więc nagroda Red Dot Award przyznana serii KLUDI Pure&Style za innowacyjność, wyjątkową jakość i funkcjonalny design. Baterie z nowej serii to połączenie wszystkich ocenianych aspektów.

KLUDI Pure&Solid. Piękno i ergonomia

Seria KLUDI Pure&Solid stawia na klasę i subtelny, ponadczasowy styl. Jest niezawodna, ergonomiczna oraz doskonała jakościowo. Dzięki swej bezpretensjonalnej linii i doskonałemu wykończeniu, armatura KLUDI Pure&Solid wpisze się zarówno we wnętrze w stylu nowoczesnym, jak i aranżację, w której króluje klasyka i przywiązanie do tradycji. Idealna kompozycja oraz dopracowany w każdym szczególe kształt wylewki sprawią, że bateria wzorowo uzupełni projekt łazienki, niezależnie od układu czy wielkości pomieszczenia. W parze z designem idzie funkcjonalność. Seria KLUDI Pure&Solid wykonana została wyłącznie z najwyższej klasy komponentów, szczególnie nowoczesnych głowic ceramicznych, które zapewniają równomierny oraz cichy przepływ wody. Inne zalety to ergonomicznie wyprofilowany ku dołowi uchwyt i wylewka, czy możliwość mocowania baterii wannowych i natryskowych blisko ściany, co pozwala na znaczną oszczędność miejsca w łazience.

KLUDI Pure&Easy. Lekkość i prostota

Przemyślane wzornictwo, uniwersalność, a jednocześnie niebanalna, precyzyjnie poprowadzona linia sprawiają, że baterie KLUDI Pure&Easy doskonale sprawdzą się w nowoczesnych wnętrzach. Dynamiczna forma baterii w opcji chromowanej lub z białą powierzchnią, świetnie podkreśli charakter łazienki, w której królują śmiałe kolory i niebanalne formy ceramiki. Zaawansowana funkcjonalność odgrywa tu równie istotną rolę – wygodny szeroki uchwyt, czytelne, jasne oznaczenia ciepłej i zimnej wody, perfekcyjne wyprofilowana, gładka powierzchnia armatury istotnie wpływają na użytkowanie. Inne ważne rozwiązania to ergonomiczny kształt baterii wannowych i natryskowych pozwalający na oszczędność miejsca w strefie kąpielowej oraz funkcja EcoPlus (wypływ zimnej wody w środkowym położeniu uchwytu) zapewniająca ekologiczną eksploatację.

Połączenie uniwersalnego designu armatury z wysoką funkcjonalnością, przy zachowaniu atrakcyjnej ceny produktu to podstawowe założenia nowej koncepcji KLUDI Pure Function. Mając na uwadze potrzeby współczesnych użytkowników, KLUDI tworzy rozwiązania spełniające wygórowane wymagania, a przy tym - dostępne na każdą kieszeń.