Kreatywnie i nowocześnie – projekt modnej łazienki

Zachwycają i przyciągają uwagę, do ich zalet należy dodać również funkcjonalność. Nowoczesne łazienki zaskakują designem oraz wpisują się we współczesny styl życia. Jak stworzyć taką przestrzeń? Potrzebny jest przede wszystkim przemyślany projekt oraz wysokiej klasy produkty, które pomogą urzeczywistnić marzenie o idealnej łazience.

Podczas aranżacji wnętrz zawsze sprawdzają się kolory ziemi. Złamane biele, beże, szarości i brązy to bardzo interesująca baza kompozycyjna łazienki. Na jej tle wyraźnie wyróżniają się formy ceramiki oraz chromowane powierzchnie baterii. Klimat takiego pomieszczenia tworzą nieoczywiste zestawienia, np. powierzchni imitującej beton z płytkami o fakturze i barwie drewna. To właśnie one sprawiają, że pomieszczenie jest ciepłe w odbiorze, a zarazem oryginalne.

W nowoczesnej łazience liczy się nie tylko kreatywne zestawienie materiałów, ale również wykorzystanie interesującego w formie oświetlania oraz dobór armatury. Pod tym względem na szczególne zainteresowanie zasługuje seria KLUDI AMEO – laureatka wielu prestiżowych nagród, m.in. Red Dot Award, Plus X Award, czy Best Product 2017. Charakteryzująca się połączeniem prostej formy z zaokrąglonymi liniami korpusu i uchwytu, KLUDI AMEO jest realizacją założeń modnego dziś soft puryzmu. Łączy on minimalistyczną oszczędność z organicznymi formami inspirowanymi naturą. Dodatkowo, stawia na inteligentne rozwiązania i funkcje, takie jak np. lekko pochylona sylwetka baterii umywalkowej, która gwarantuje komfortowy dostęp do strumienia wody. Podobnie ergonomiczne uchwyty, które umożliwiają intuicyjną obsługę. Istotnym rozwiązaniem jest również perlator s-pointer eco, który ogranicza przepływ do 6 l/min, jednocześnie zapewniając miękki, napowietrzony strumień.

W nowoczesnej łazience oprócz estetyki, nie można zapomnieć o kwestiach praktycznych. O ile pozwala na to metraż, warto przewidzieć miejsce na dwie umywalki. Będą nie tylko atrakcyjną wizualnie strefą, ale też skutecznie rozwiążą problem porannych kolejek przed wyjściem do pracy i szkoły. Warto również odpowiednio zaprojektować strefę natrysku, wyposażając ją w nowoczesne rozwiązania. Szeroka deszczownica KLUDI A–QA to idealna propozycja dla miłośników prysznica. Użytkownicy docenią jej walory estetyczne oraz możliwość wyboru strumienia: deszczowego lub kaskadowego. Kolejny element: zestaw wannowo-natryskowy KLUDI FRESHLINE to obietnica kojącej lub pobudzającej kąpieli. Trzy warianty strumienia – masujący, deszczowy, miękki – są, w zależności od potrzeb, jak filiżanka mocnej kawy lub relaksujący masaż. Designerska deszczownica oraz biała tarcza rączki prysznicowej idealnie korespondują z minimalistycznym brodzikiem i oszczędną w formie szklaną taflą natrysku. Niewątpliwą ozdobą nowoczesnej łazienki jest także grzejnik – jego ciekawy kształt idealnie dopełni stylistykę wnętrza.

Na perfekcyjne wnętrze składa się coś więcej niż tylko materiały wykończeniowe lub projekt funkcjonalny wnętrza. Całość tworzą: koncepcja, odpowiednio sprecyzowane oczekiwania użytkowników, dobrze dobrane rozwiązania, kolory, faktury i akcesoria. Tylko spójne połączenie tych elementów urzeczywistni marzenia o idealnej – pod każdym względem – łazience.