Kuchnia towarzyska

To już fakt – większość kuchni, jakie powstają w naszych domach, to wnętrza otwarte. Niewielkie metraże mieszkań wynikające z wysokich cen nieruchomości oraz gruntów sprawiły, że bardzo racjonalnie podchodzimy do kwestii wykorzystania dostępnej przestrzeni. Likwidacja ściany oddzielającej kuchnię od salonu – to rozwiązanie znacznie wpływające na poprawę funkcjonalności oraz proporcji strefy dziennej.

Do zmiany charakteru wnętrz kuchennych przyczyniła się także stale rosnąca oglądalność programów kulinarnych. Gotujemy nie tylko dla siebie i rodziny, ale chwalimy się zdjęciami własnoręcznie przygotowanych potraw w mediach społecznościowych. Częściej niż kiedyś, zapraszamy gości również do kuchni, by wspólnie kroić, siekać, przyprawiać i smakować. Taka formuła towarzyskich spotkań staje się coraz bardziej popularna, a wnętrze to zyskuje reprezentacyjny charakter. Nowoczesna strefa przyrządzania posiłków nie ma nic do ukrycia, stąd coraz więcej uwagi przywiązujemy do jej wystroju i wyposażenia.

Jednym z nieodzownych elementów designerskiej kuchni będzie z pewnością bateria elektroniczna KLUDI E-GO – idealne połączenie stylu i funkcjonalności. Wyjątkowy design armatura zawdzięcza podwójnej linii wylewki o organicznym kształcie. Oprócz niepodważalnych walorów estetycznych, KLUDI E-GO gwarantuje komfort pracy w strefie zlewozmywaka. Wysokość baterii pozwala wykorzystywać duże naczynia, a także swobodnie myć owoce, warzywa oraz inne półprodukty niezbędne do przygotowania posiłków. Co więcej, czynności tej możesz dokonać bez dotykania uchwytu. Dzięki sensorowi armatura włącza i wyłącza się automatycznie. Elektroniczny czujnik ruchu sprawia, że korzystanie z baterii jest wygodne oraz bezproblemowe nawet w sytuacji kiedy obie ręce są zajęte. Mówiąc w skrócie – KLUDI E-GO „myśli” za Ciebie, pomaga także w oszczędzaniu wody oraz ułatwia utrzymanie czystości w kuchni.