NOWOŚCI KLUDI NA TARGACH ISH 2019

530m2 powierzchni wystawowej, ponad 150 produktów, międzynarodowa obsługa z ponad 20 krajów świata i wspaniała atmosfera – tak firma KLUDI prezentowała się na targach ISH we Frankfurcie nad Menem, czyli na najważniejszej imprezie branży łazienkowej w Europie.

Na tegorocznych targach nie mogło zabraknąć miejsca dla flagowych produktów marki, takich jak: KLUDI AMEO, KLUDI PURE FUNCTION, czy uniwersalny moduł podtynkowy KLUDI FLEXX.BOXX. Jednakże centrum uwagi skupiło się zdecydowanie wokół nowości - pozycjonowanej w segmencie Smart Luxury serii baterii łazienkowych KLUDI ZENTA SL, cechującej się wyszukanym designem i perfekcyjnym wykonaniem. Niekwestionowanym „numerem jeden" targów był innowacyjny zestaw natryskowy KLUDI COCKPIT Discovery. Jego oryginalny, oparty na zasadach maksymalnej ergonomii design, przemyślana konstrukcja i doskonała jakość wykonania wzbudziła duże zainteresowanie wszystkich odwiedzających.

KLUDI COCKPIT Discovery – wszystko pod kontrolą

Aby zapewnić klientom maksimum ergonomii i przyjemności z użytkowania systemu natryskowego, designerzy firmy KLUDI zasięgnęli inspiracji tam, gdzie intuicyjna obsługa jest niezbędna. Wzorując się na kokpitach samolotów i samochodów wyścigowych producent stworzył system natryskowy, który zapewnia najwyższą funkcjonalność i jest prosty w obsłudze. Dwa duże elementy sterujące umieszczono na panelu nachylonym pod kątem 40° w stronę użytkownika. Czytelne piktogramy określają funkcję każdego z uchwytów; pierwszy służy do regulacji temperatury, a drugi steruje ciśnieniem wody. Centralną część natrysku stanowi półka, która - dzięki swej szerokości 550 mm i udźwigu do 5 kg po każdej stronie - jest idealnym miejscem na kosmetyki i przybory toaletowe. Górny natrysk stanowi prostokątna głowica o wymiarach 400x260 mm, o wyraźnie zaokrąglonych krawędziach. Ergonomiczna rączka natrysku, konsekwentnie dopasowana formą do głowicy górnej jest dodatkowym, ważnym elementem zestawu. KLUDI COCKPIT Discovery wykonano z najwyższej klasy materiałów, w trosce o środowisko naturalne. Z metalu wykonane są pokrętła, element funkcyjny oraz uchwyt ścienny, a półka – z podlegającego recyklingowi aluminium.

KLUDI ZENTA SL – piękno geometrycznych form

Nowa seria baterii łazienkowych KLUDI ZENTA SL to designerska propozycja bazująca na sprawdzonym połączeniu prostokąta i koła. Prosta i jednocześnie elegancka KLUDI ZENTA SL doskonale wpisze się w nowoczesną aranżację. Wyraźnie zarysowane, geometryczne kształty złagodzono delikatnie zaokrąglonymi krawędziami, tworząc produkt wpisujący w organiczne, jak i minimalistyczne aranżacje. Połysk na wiele lat gwarantuje użycie technologii GlanzVoll, czyli precyzyjnej obróbki, podczas której baterie są poddawane kolejnym etapom szlifowania i polerowania. Z myślą o komforcie użytkowników, baterie zostały zaprojektowane zgodnie z koncepcją FreiRaum. Oznacza to, że armatura wannowa i natryskowa znajduje się bliżej ściany, pozostawiając więcej przestrzeni użytkownikowi, co ma szczególne znaczenie w małych łazienkach. Szeroki asortyment dostępnych modeli zapewnia klientom swobodę dopasowania armatury do swoich preferencji i potrzeb.

Nowe produkty KLUDI zaprojektowano z myślą o potrzebach użytkowników. Producent jak zawsze dołożył wszelkich starań, by stworzyć produkty łączące w sobie maksymalną funkcjonalność, najwyższą jakość i wyjątkowy design.