Oskar designu dla KLUDI AMEO

Najnowsza seria baterii marki KLUDI, której premiera miała miejsce na tegorocznych targach ISH, może poszczycić się jedną z najważniejszych nagród w dziedzinie wzornictwa przemysłowego – Red Dot Award. Niezależne jury konkursowe doceniło design oraz walory użytkowe kolekcji armatur KLUDI AMEO.

O Red Dot Award corocznie ubiega się kilka tysięcy produktów, ale przyznawana jest tylko wybitnym i innowacyjnym projektom wyznaczającym trendy. Nie dziwi więc fakt, że to prestiżowe wyróżnienie trafiło do KLUDI AMEO. Jury doceniło jakość, nieszablonowe wzornictwo oraz wysokie walory użytkowe baterii. KLUDI AMEO cechuje się wyjątkowym designem, wpisuje się w aktualne trendy wnętrzarskie, a tym samym realizuje założenia soft-puryzmu. Spójny, jednolity wizualnie design armatury – połączenie prostej formy z zaokrąglonymi liniami – sprawia, że to idealna propozycja do luksusowej łazienki.

Uznanie kapituły Design Zentrum Nordhein Westfalen, przyznającej wyróżnienie Red Dot Award, zyskały również walory użytkowe KLUDI AMEO. Dzięki ergonomicznym elementom sterownia, precyzyjnej regulacji natężenia i temperatury strumienia, kąpiel jest komfortowa oraz bezpieczna. Do sukcesu produktu przyczyniły się również rozwiązania niewidoczne na pierwszy rzut oka: niezawodne głowice ceramiczne, perlator s-pointer eco pozwalający oszczędzać wodę, a jednocześnie ukierunkować dowolnie strumień.

Nagroda Red Dot Award dla KLUDI AMEO to dodatkowe potwierdzenie, że armatura ta wpisuje się w oczekiwania i potrzeby osób wymagających, świadomych, pragnących żyć w pięknych oraz funkcjonalnych przestrzeniach.