KLUDI L-INE S – sztuka kontrastu

W nowoczesnym domu kuchnia to coś więcej, niż tylko miejsce przygotowania posiłku. Coraz częściej łączona z salonem, otwarta na pokój dzienny – staje się ważnym elementem wnętrza mieszkalnego. Z tego powodu większą uwagę zwracamy na estetykę elementów wyposażenia. Poszukujemy oryginalnych i innowacyjnych rozwiązań.

Ekspresja nowej serii baterii kuchennych KLUDI tkwi w potędze kontrastu i zdecydowanej formie. Wyrazisty charakter, odważna linia i subtelna kolorystyka idealnie pasują do nowoczesnych wnętrz i tak modnego dziś geometrycznego minimalizmu.

Nagrodzony design

KLUDI L-INE S – tegoroczną nowość targów ISH, doceniło międzynarodowe grono ekspertów przyznając jej nagrody Plus X Award 2015 oraz Interior Innovation Award 2015. Początkowo zainspirowana kształtem litery “L” – w rękach projektantów zyskała trzeci wymiar. Kreatywne połączenie wyrazistej i zdecydowanej linii z zaokrągloną, smukłą wylewką to sekret zmysłowego designu tej serii. Dopełnieniem całości jest intrygująca kolorystyka – zestawienie stylowego, chromowanego korpusu z wylewką w odcieniach eleganckiej matowej czerni lub bieli. Ten wyrafinowany kontrast dodaje oryginalności i charakteru kuchennemu wnętrzu.

Komfort użytkowania

Smukła i minimalistyczna sylwetka baterii KLUDI L-INE S kryje w sobie szereg przemyślanych rozwiązań, co czyni jej obsługę łatwą i praktyczną. Szeroki uchwyt z dyskretnym nadrukiem dla oznaczenia ciepłej i zimnej wody zapewnia łatwość użytkowania. Wylewka baterii KLUDI L-INE S została umieszczona na tyle wysoko, by pozostawić komfortową przestrzeń przy zlewozmywaku.

Dodatkowa zaleta – wysuwana i obracana w zakresie 360˚ wylewka znacznie zwiększa zasięg strumienia wody, co idealnie sprawdza się w przypadku zlewozmywaków dwukomorowych i wysp kuchennych.

W dobie estetycznego minimalizmu, gdy dominuje stylistyczna prostota, dużą rolę odgrywają kontrasty, gra odcieni, dyskretne, lecz zaskakujące akcenty. Subtelna kolorystyka i zdecydowana forma serii KLUDI L-INE S to najlepsze zwieńczenie stylowej aranżacji.