Znajdź

pl

Łazienka – projekt dopasowany do naszych potrzeb

Planujemy ją na lata. Inspirujemy się trendami, szukając najbardziej odpowiadającego nam stylu. Wygląd to tylko część projektu łazienki, bo jej ergonomia i funkcjonalność wpływają na komfort użytkowania. Musimy też pamiętać o odmiennych wymaganiach domowników w różnym wieku. Na szczęście nowoczesne technologie i produkty nam w tym pomagają.

Nie ukrywamy, że łazienka jest wymagającą przestrzenią, którą przed remontem należy dobrze rozplanować i przemyśleć. Po zakończeniu prac budowlanych trudno będzie coś przestawić, zmienić kolor, styl. Niektórzy z nas z tego powodu zadanie projektowania łazienki powierzają architektom. Są też tacy, dla których wnętrza są pasją i samodzielnie pragną sprawdzić się w procesie kreowania tej przestrzeni.

Łazienka – projektowanie

Z myślą o ludziach, którzy planują samodzielnie zaprojektować własną łazienkę, powstały ciekawe i intuicyjne narzędzia internetowe. Mogą oni liczyć na profesjonalną technologię, która pomoże zobrazować wizję wymarzonej łazienki zanim zacznie ona nabierać realnych kształtów. Wszystkich poszukujących inspiracji odsyłamy do serwisu internetowego KLUDI inspiracje.kludi.pl To właśnie pod tym adresem znajduje się baza pomysłów i praktycznych rozwiązań do wykorzystania u siebie w domu. Zadbaliśmy tu o każdy szczegół, aby prezentowane łazienki i kuchnie zachwycały oczy użytkowników. Serwis jest niezwykle prosty, przejrzysty. Strona podpowiada, jak możemy skompletować produkty do spójnej aranżacji.

Łazienki – projekty

Jeśli tylko możemy sobie na to pozwolić, warto rozkoszować się łazienką w prawdziwie luksusowym wydaniu. Jest to w końcu przestrzeń relaksu po całym dniu, a zatem może nawet nosić znamiona domowego spa. Wysokiej klasy wyposażenie pozwoli doświadczać ekskluzywności we własnym domu. Nic tak nie działa na zmysły, jak piękno, doskonałość. Odczuwamy to w naturze, ale także w niezwykle estetycznych wnętrzach. Do łazienek, które konkurują o tytuł luksusowych pasują najbardziej wyszukane serie KLUDI, zaprojektowane w duchu Smart Luxury. Taka jest linia KLUDI ZENTA SL, zachwycająca pięknem geometrii. Mamy tu minimalistyczne i łagodne w formie baterie, które tak idealnie współgrają ze współczesnymi wnętrzami. Zaokrąglenia i subtelne kształty dodają przedmiotom delikatności i lekkości. Kolejna linia to KLUDI AMEO. Tu nowoczesne wzornictwo spotyka się z nutką ekstrawagancji. Monolityczna forma armatury i zaawansowane technologicznie rozwiązania zafascynują miłośników nowoczesności. Obie serie idealnie wpasowują się w luksusowe salony kąpielowe.

Łazienki – projektowanie w industrialnym stylu

Coraz odważniejsze projekty łazienek, nawet tych niewielkich, czerpią z ducha industrialnego. Nic dziwnego – lofty to kwintesencja miejskości. Mieszkanie nie musi mieścić się w pofabrycznym budynku, aby nadać mu surowy charakter. Do wykorzystania mamy takie materiały jak drewno, beton, cegła i metal. W gamie kolorystycznej znajdziemy czarny, grafitowy, szary i biały. Wyposażenie łazienki powinno być zdecydowane, w konkretnym stylu. Czarne lampy, rama lustra, a może obramowanie ściany natrysku? Pamiętajmy, że armatura nie pełni funkcji tylko użytkowej, ale także aranżacyjną. Możemy więc dopasować ją do innym elementów, decydując się na linię KLUDI BOZZ BLACK lub KLUDI NOVA FONTE PURISTIC BLACK. Cechuje je koncentracja na niezbędnym minimum, geometryczne kształty i czarne wykończenie w macie. Idealnie pasują do łazienki w industrialnym stylu.

Łazienka – projekt strefy prysznica

Poranny prysznic pobudza do działania, a wieczorem działa jak relaksujący masaż. Każda pora dnia to inne wymagania co do siły strumienia wody, jej temperatury i czasu trwania tego oczyszczającego rytuału. Strefa prysznicowa powinna zostać tak przemyślana, aby mogła spełniać wszystkie oczekiwania domowników. Z reguły najpierw zastanawiamy się nad wyborem kabiny – tu nasze serca od lat podbijają nowoczesne, pojedyncze tafle szkła i brak brodzika. Prysznic chętnie wykładamy dużymi płytkami, które często imitują marmur, beton, kamień czy drewno. Wygląd ma znaczenie, ale pamiętajmy, że prawdziwy relaks zapewnia dobrany do naszych potrzeb system natrysku. Oczekujemy dowolnie regulowanej głowicy i rączki? Seria KLUDI A-QA gwarantuje idealne dopasowanie do różnych wymagań, a przy tym uwodzi technologią i monolitycznym wzornictwem. Z kolei linia KLUDI FIZZ zachwyca trójkątnym kształtem rączki i głowicy natryskowej. Radość z prysznica jest zwielokrotniona! Ramiona natrysku możemy ustawiać dowolnie, tak jak nam pasuje. Dodatkowo kąt strumienia wody także jest w pełni regulowany dzięki głowicy wspartej na przegubie kulowym. Mamy tu więc indywidualizację w połączeniu z ekskluzywnym designem.

W oparciu o wnikliwą analizę różnorodnych potrzeb klientów, powstała seria KLUDI COCKPIT Discovery. Odpowiada ona domownikom w każdym wieku, dopasowując się do ich oczekiwań. Zadbaliśmy w niej o uniwersalne rozwiązania dla każdego. Mamy więc połączenie nowoczesnego wzornictwa, intuicyjnej obsługi, zaawansowanej technologii i ergonomii w jednym systemie prysznicowym. Ustawianie wysokości natrysku umożliwia dopasowanie jej do różnej wysokości użytkownika, od dziecka do dorosłego. Dodajmy, że regulacja możliwa jest zarówno w pionie, jak i poziomie. Nawet pokrętła zostały tak przemyślane, aby ułatwić prysznic także najmłodszym domownikom. Skojarzenie z kokpitami samochodu lub samochodu jest trafione! Są one zawsze dostosowane do użytkownika - przejrzyste i pełne prostoty.

Gdzie kupić