Znajdź

pl

Uchwyt łazienkowy: siła detalu w aranżacji wnętrz

Uchwyty na ręczniki, dozownik na mydło czy uchwyt na papier toaletowy. Są to detale, będące nawet nie samodzielnym produktem, a elementem całości. Warto zwrócić na nie większą uwagę, bo dopełniają całości wykończenia łazienki. Są jak przysłowiowa „kropka nad i”, wieńcząca nasze starania o piękną stylizację.

Aranżacja nowoczesnej, eleganckiej łazienki może dostarczać dużo satysfakcji, ale jest także wyzwaniem. W ofercie producentów mamy obecnie tak wiele inspirujących produktów, że naprawdę powinniśmy się dobrze zastanowić, który styl jest nam najbliższy. Ważna jest kolorystyka, materiały, wykończenie, a także detale. To one domykają całość aranżacji, spinając wszystko spójną klamrą. Wbrew pozorom, akcesoria i dodatki stanowią znaczną część zakupów łazienkowych. To one będą najbardziej wystawione na codzienną eksploatację. Z tego powodu mydelniczka, dozownik na mydło, uchwyt na papier toaletowy czy wieszak na ręcznik powinny cechować się wysoką jakością wykonania i wyglądem pasującym do reszty aranżacji. Przyjrzyjmy się tym najmniejszym elementom w łazience. Niech uchwyt łazienkowy przestanie być dla nas tylko niewidocznym detalem.

Akcesoria i uchwyty do łazienek

W ofercie KLUDI dodatki mają uniwersalny design, dlatego z powodzeniem odnajdą się w nowoczesnych projektach łazienkowych. Akcesoria z serii KLUDI AMBIENTA to połączenie białej porcelany z zaokrąglonymi uchwytami w chromie. Produkty, jakie znajdziemy w tej eleganckiej linii, cechują się doskonałym wzornictwem. Miękkie, organiczne kształty przywołują skojarzenia z rzeźbą oraz dalekowschodnimi wpływami. Łagodne kontury, monolityczna forma i jakość wykonania zostały docenione w wielu międzynarodowych konkursach. Dozownik na mydło to poręczny dodatek w higienie rąk. Dzięki temu, że możemy go zawiesić na ścianie, możemy zachować porządek i wolne miejsce wokół umywalki. To praktyczny i miły dla oka element wyposażenia łazienki. Tuż obok niego, albo po drugiej stronie umywalki, warto umieścić uchwyt łazienkowy ze szklanką. Przyda się na szczoteczki do zębów. Biała porcelana pojemników idealnie pasuje do śnieżnobiałej umywalki. Zaokrąglona forma chromowanych uchwytów wprowadza do wnętrza miękkość i łagodność. Jeśli wolimy używać klasycznego mydła w kostce, w ofercie KLUDI znajdziemy spójne z pozostałymi akcesoriami porcelanowe mydelniczki w zaokrąglonej oprawie. Zestaw ze szczotką do WC to kolejny produkt z białej porcelany w połączeniu z chromowaną obręczą i szczotką. Marka KLUDI oferuje także pasujące wieszaki (podłużne, podwójne lub punktowe) na ręczniki kąpielowe i uchwyt na papier toaletowy. Wszystkie dopełniają łazienkowej elegancji w spójnym stylu. Dla osób ceniących nowoczesny design polecamy akcesoria łazienkowe z serii KLUDI E2. Cała linia wyróżnia się geometrycznymi kształtami, prostymi liniami, połączeniem matowego szkła z błyszczącym chromem. Znajdziemy w niej baterie odwołujące się do klasycznego wzornictwa, designerskie uchwyty łazienkowe zaprojektowane z niezwykłą precyzją. Widoczne jest tylko to, co konieczne. Tu liczy się dyskrecja formy, idealne proporcje, subtelność. Grupa dodatków łazienkowych składa się z klasycznej mydelniczki z matowego białego szkła, dozownika na mydło i uchwytu ze szklanką, zestawu ze szczotką do WC (białe matowe szkło z dodatkiem chromu), uchwytu na papier toaletowy oraz chromowanych wieszaków na ręczniki. Wszystkie one tworzą spójną całość z armaturą i ceramiką łazienkową w pełnym prostoty wydaniu.

Gdzie kupić